2010. január 26., kedd

EEG, betegség, fejlődés

Elmaradt a beszámolóm az EEG-ről. Milla először nagyon sírt,amikor rárakták a fejecskéjére a tappancsokat. Elég mókásan nézett ki a szivacsokkal a fején amikből drótok álltak ki. Ezeket beledugdosták egy műszerbe,ami vizsgálta az agyacskáját. Nem kellett mozdulatlanul ülnie (nem is ment volna),de nagyon ugrálnia sem szabadott,mert kitépte volna a zsinórokat a gépből. Nagyon kedvesek voltak a dokik, rengeteg játékot odapakoltak neki,hogy eltereljék a figyelmét. Kb. 10 percig tartott a vizsgálat. A doktornő,aki a vizsgálatot végezte azt mondta,hogy nem lát kóros elváltozást,de a főorvos fogja megnézni a papírját és 1 hét múlva lesz meg az eredmény,amit a háziorvos mond majd meg. Nemsokára telefonálok neki,hátha már megvan!
Hétvégén megfázott Milla. Folyik az orra, köhög és egyszer volt láza is. Hála az égnek, már jobb a helyzet. Már csak az orra váladékozik és néha köhög. Rendszeresen orrszívózzuk,amit nagyon utál! Már amikor meglátja a kezemben az orrszívót, elkezd könyörögni, félig sírva,hogy : "Ne,ne,ne,ne!" Olyan aranyos! Persze sajnálom,de muszáj! Aztán Apa is elkapta a nyavaját és én is kidőltem a sorból. Már 3. napja vagyunk bezárva a házba,amitől betekeredek. Remélem már nem tart sokáig!


Az utóbbi időben sokat fejlődött Milla.

-A "ne" és a "nem" szavakat még mindig tökéletesen használja. Ha tépi a haját, mindig rászólunk,hogy "nem szabad". Néha odanyúl a hajához és kijelenti,hogy "nem".

-Mondja,hogy "anya". Persze nem így tisztán,hanem azt mondja ,hogy "ana" vagy "anna". Egyszer teljesen tisztán mondta apunak azt is,hogy "papa",de ezt csak egyszer. Bár apu nincs velünk minden nap,lehetséges hogy ha meglátja,akkor ismét mondani fogja.

-Imád bújócskázni. Van egy kedvenc takarója,amit Apa mindig Milla fejére tesz, Milla leveszi és várja,hogy Apa kukuccsoljon! Teljesen extázisba esik,ha előkerül a takaró. Egy idő után átveszi az irányítást és saját maga teszi a takarót a fejére!

-Van egy állatos könyve,amit Rita barátnőméktől kapott karácsonyra. Rengeteg állat van benne. Mi mindig felsoroljuk neki egyesével az állatokat. Ha megkérdezem,hogy melyik a majom,akkor megmutatja!

-Megmutatja,hogy hol a lámpa és az óra,ha kérdezzük! Fürdésnél pedig mindig rámutat,hogy melyik játékot rakjuk be mellé a fürdőkádba.

-Ha ugatnak kint a kutyák,akkor visszaugat nekik,hogy "vu,vu"

-Táncol! Ha ül,akkor előre hátra dől és a lábait is mozgatja. Néha a kezeit is mozgatja,ha úgy van kedve! Az nagyon cuki!

-Ha berregünk,akkor visszaberreg!

-A hintalovának van a fülén egy kis gomb,amit ha megnyomunk,akkor elkezd nyeríteni a ló. Milla ügyesen visszakapcsolja,ha elhallgat a paci.

-Ha kérem azt ami a kezében van,akkor odaadja.

-Nagyon ügyesen eszik darabos ételeket fog nélkül. Ki tudja mikor lesz már neki végre fogacskája!

Hirtelen ezek jutottak eszembe. Ha még valami beugrik,akkor leírom.

(hívtam a dokit közben,de nincs meg még az EEG eredmény)






14 megjegyzés:

Laura írta...

Tényleg nagyon sokoldalú és ügyes lett Millus .Nagyon kis okos a legjobban az tetszik hogy visszakapcsolja a hintaló hangját , megnyomja a fülén a gombot .Aranyom
Biztos nem lesz semmi baj az eredménynél és hamarosan kinövi a sírást is .

Admin írta...

Mielőbbi jobbulást kívánok az egész családnak!!!
Nagyon ügyes Milla,a beszéden pedig teljesen elcsodálkoztam!!!

Puszi

AncsaPetra írta...

Nagyon -nagyon ügyess Milla nem semmi hogy beszélget már!!Gratula neki!!Szerintem nincs semmi gond,!egyszer nekünk is csinálltak csak Petrának közbe aludnia kelett,és egy bazi nagy lámpával ébresztették föl (borzasztó)azt nézték mennyire van magánál rögtön ébredés után! De nem találltak semmit.A betegeknek jobbulást kívánok!!

Szilvi írta...

Biztos nem lesz semmi baj!!! Nagyon ügyes Millus hogy ilyen jól viselte a vizsgálatot! És nagyon ügyes a kis tudományaival, nagyon szépen fejlődik, olyan édes dolgokat csinál!

Miért csak egy képet kaptunk, amin ráadásul alig látszik??? Mondjuk így is cuki, mit csinál amúgy, rágja a fotelt? :-)))

Orsi írta...

Juj, de ügyes!!! A beszédért én is irigykedem, tök jó, hogy 'visszaugat' a kutyáknak, a ne-nem is nagyon cuki, no meg persze az ana :-D
Dehát ilyenek a lányok, gyorsak, ügyesek!!! :-D
EEG-ért nagyon drukkolok, remélem, hogy minden rendben lesz drága pici szépségemmel!

AndiLeila írta...

Nagyon ügyes Milla!!
Már ilyen szépe beszélget?:)Jaj neked Anya mert visszaszól majd:D
Puszik

Andrea írta...

Örülök, hogy minden rendben!
Anyukám mesélte, én ugyanezt csináltam fél egy ideig kb. ennyi idősen, akkor hatalmas hisztinek intézték el.:-D Bár már nem éjszaka csinálom, még mindig megmaradt a dolog! :-))
Ezt csak +nyugtatásként írtam, de talán tényleg az idegrendszere éppen óriási fejlődésen megy keresztűl, és így mutatkozik. Amint már írtam múltkor, nagyobb lányommal hasonló volt a helyzet, és nyomtalanul eltűnt pár hét után. /EEG is volt/
Egyébként pedig Millus hatalmas léptekkel fejlődik, hihetetlen módon, így nem is csodálkozom, ha ez van hatással az esetleges zaklatottságra /ja, és a prof. akkor azt is mondta, ez leginkább alvás alatt, és főként éjjeli alváskor dolgozódik fel/.
Az utóbbi 1-2 hét alatt azért nem semmi, miket tanult meg a Nagylány, csoda, ha ezt nehezebb mind feldolgozni? Rettentő sok információ ez, és annak raktározása stb., amit itt leírtál. És biztosan van még, ami hirtelen nem jutott eszedbe.
/Ja, mi még azt a nyugtatást kaptuk annak idején a kórházban, hogy örüljek, hiszen az ilyen tünetekkel bíró babák gyors felfogású, nagyon "jóeszű" gyerekek lesznek...:-)/

Andrea írta...

Jaj, a betegség!!!
Jobbulást Nektek, remélem hamar elmúlik a nátha is!

Tinki írta...

Szuper sok dolgot tud már Millus! Nagyon-nagyon ügyes! :))

mARTeee írta...

Aztaaaaaaaaaaa micsoda tudományai vanak Millusnak...nagyon nagyon ügyes!!! Remélem az EEG rendben lesz és az egész család meggyógyul!

M.Cs.Réka írta...

Szurkolok az eredmény miatt!
Nagyon ügyes már Millus! Főleg attól vagyok kész, hogy beszél! :))) Legalábbis a lényeget már tudja ;)
Jobbulást a kiscsaládnak!

Kata Wagner Berg írta...

Sean szerette az orrporszivot,aztan korhazban megutalta,mert ottt durvabb volt,azota egy kuzdelem....szerencse,h ritkan van ra szuksege.
Remelem mindennyian jobban vagyotk mar,en is utalom a bezartsagot,de olyan hideg van kint :(
Ugyes Millus baba,mert sokat foglalkoztok vele! Remelem EEG eredmeny jo lesz!
Sean minket mamanak es papanak hiv(ez mind a ket nyelven legalabb ugyan az ) :)
Jaj es nagyon edes ez a kep rolla,Sean is sokat harapdalja a butordarabokat :) Olyan gyorsan fejlodnek,nem? Hihetetlen

Puszi,es szep hetveget nektek!

Andi írta...

Milla nagyon okos Nagylány,gratulálok!!!Fogacska meg majd lesz:-)))Náthából mielőbbi jobbulást!

Dia írta...

Fogak nélkül is tud ő enni! :) Nagyon ügyes, sok mindent tud már. A beszélgetés teljesen halálos, meg a puszidobás, éééédes kisdinnye! :D Egyszer Zalán is megtréfált és hol kint ugatott a kutya, hol meg "bent" :D

 

Millus © 2008. Design By: SkinCorner