2009. április 29., szerda

Kérdések az anyatejjel kapcsolatban

Mik azok az ételek amiktől az anyatej táplálóbb lesz? Mennyi idő kell a szoptatás után, hogy újratermelődjön a megfelelő mennyiségű anyatej? Mire kell odafigyelni, hogy ne apadjon el a tej?
Várom a tapasztalatokat, véleményeket ill. a tudományos magyarázatokat is!
Köszönöm!

2 megjegyzés:

hyper írta...

táplálóbb anyatej: talán tojásleves, madártej (vagy ezektől több lesz??)
Szopi után egy órával már termelődik az új tejci, mert 1. addig lehet tornázni, utána már nem ajánlott, 2. védőnő mondta, hogy 1 órával szopi után már csak picit fejjek, ha addig nem sikerült, mert akkor már van friss tej is benne.
Hogy ne apadjon el: tegnap is írtam Zsuzskának: egyél , igyál, ne bánkódjál:)) De komolyan, ezek hiánya tuti apaszt!!!!
Remélem segítettem!

Dia írta...

Szia!

Táplálóbb: nem tudom én sem, várom az ötleteket. Talán: fehérje dús étrend. Nekem legalábbis lelkemre kötötte dokibácsi, hogy minimum napi 0,5-1 liter savanyított tejtermék, (joghurtital, kefír, natúr joghurt.)

Új tej: folyamatosan termelődik, mindig van benne valamennyi, de sztem. 1-2 óra lehet, míg újra "tele" lesz. Volt már, hogy kevertem a ciciket, mégis mindig jóllakott bármelyikből :)

Hogy ne apadjon el: ahogy hyper írta! :) Változatos étrend, sok kalória, minimum 3-4 lityi folyadék (levessel, kefírekkel együtt), pihenés, plussz az éjszakai szoptatás, fejés gyarapítja.

Plussz egy jótanács: kálcium, hogy ne a fogainkból veszítsük.

 

Millus © 2008. Design By: SkinCorner